GOLAKI 1495m, 18.01.2019 - PS PT Nova Gorica

Čakli smo do zadnjega dne na dobro vremensko napoved. In res se nam je uresničila zapadlo je zadosti snega in se zvečer zjasnilo na kar so bili nekateri prav presenečeni, da se je tako lepo izteklo. Dobili smo se kot je bilo po programu na petek zvečer ob polni luni ob 18,30 na parkirišču v Ajdovščini ob cesti za na Predmejo. Kos smo bili vsi zbrani v lepem številu 17 udeležencev in 4 naši štirinožci smo se previdno zapeljali po delno zasneženi cesti na naše izhodišče. Družba za taki pohod je bila zares prava, vsi uneto pripravljeni. Začeli smo po gozdni poti v smer proti Korenitki in ker je zapadlo kar čez pol metra snega je bilo potrebno gaziti po ne shojenem snegu v rahli burji. Vzpoan je trajal kar dobre 3 ure do vrah malega Glaka. Vsi smo z kar nekaj napora dosegli vrh malega Golaka ,kjer nas je presenetil lahko rečemo presenetljivo močan veter.
Hitro smo jo ubrali po najkrajši poti v Iztokovo kočo, kjer je bil drugi najlepši del našega pohodav prijetnem druženju ob dobrih domačih salamah in kuhanem čaji in vinu. Nismo imeli prav veliko česa za druženje, ker je ura kar ustrajno hitro tekla, smo se morali kaj kmalu odpraviti v dolino in potem proti domu.
Ta zimska tura je bila zares prvenstvena nekaj za dušo in telo. Še bomo ponovili .
Hvala gre vsem, ki ste se udeležili in z vašo dobro voljo popestrili tako lep nočni planinski izlet.

Besedilo: Ivan Trampuž

Fotografije: Ingrid Peršolja