PD Pošte in Telekoma Ljubljana

English
Navigacija
Poštarski dom na Vršiču
Zima na Vršiču
Okno v Prisojniku
Planike
Jesen na Vršiču
Ruska kapelica
Ajdovska deklica

Na Kladivo 31. 7. 2018

Anica, ki je na četrt poštarica in na tričetrt bančnica (brez denarja!!!) je skupino nekdanjih sodelavcev planincev popeljala na Košuto, najmogočnejši masiv v Karavankah, to je tisti greben tam gori na Gorenjskem, ki Slovence deli na osončene in osenčene, zraven pa sta bila tudi naša Jože in Franci.

Na prelep sončni dan so na planini Pungart avtomobile zamenjali pohodniški čevlji, na planini Šija pa so jih prav začudeno pozdravile krave, tiste, ki tu zgoraj zagotovo proizvajajo pravo alpsko mleko, ki ima po kuhanju kakšen cm smetane, pa tudi skuta iz takšnega mleka je tista naj, naj. Del dvonožcev, nič kaj podobni planšarjem, je po planinah užival v prekrasnih razgledih, druga skupina pa je zagrizla v strmino in se povzpela po smeri, po kateri so ne tako dolgo nazaj hodili stražarji nekdanje Juge, na Kladivo. Sonce je dodobra preznojilo pohodnike, le tu in tam je za malo ohladitve poskrbel veter. Vrh, ki mu Gorenjci po domače pravijo »kvadu«, je najmikavnejši v zahodnem grebenu, naši preznojenci pa so se s Kladiva preko Malega Kladiva podali še na Kofce goro ter nato navzdol. Tu so kar prav prišle palice, da so mišične nožne zavore malo manj trpele. Še malo je bilo postanka v Domu na Kofcah, nato pa so se po malo krajšem, skoraj rekreacijskem sprehodu, zdravi in veseli, polni energije, vrnili na planino Pungart.

Prav lep in zanimiv je bil ta pohod, pa tudi malce adrenalinski. Prehodili so 15 km, premagali skoraj 1000 m višinske razlike in za to pot porabili 6 ur čiste hoje in okoli ure in pol počitkov. Zmogli in zmagali!

fotke Dragica, po pripovedi Francija in zapisih Anice in Marte vkup spravil Andrej Z.