PD Pošte in Telekoma Ljubljana

English
Navigacija
Poštarski dom na Vršiču
Zima na Vršiču
Okno v Prisojniku
Planike
Jesen na Vršiču
Ruska kapelica
Ajdovska deklica
Dom je ODPRT

65.občni zbor PD.PT.Ljubljana(9. marec 2019)-Gostilna Furman v Lukovici

65. občni zbor PD PT Ljubljana (9. marec 2019)

Volilno leto in visoka številka občnega zbora ter spodbudna vremenska napoved, je privabila lepo število udeležencev, članov PD PT Ljubljana, k udeležbi na zboru. Nekoliko manj nas je bilo na planinskem izletu, ki je tokrat potekal od kraja Kolovec in dalje po slikovitem zaledju Radomlja in se končal v Lukovici. Jutranjo kavo smo si privoščili Domžalah, kjer se nam je pridružil naš dvorni fotograf s soprogo. In mogoče smo pridobili tudi novo članico – naključno mimoidočo, ki se je sicer odpravljala na morje, toda ni mogla mimo razigrane skupine planink in planincev, ne da bi jo vodnik ogovoril in povabil, da se nam pridruži.

Pot sama ni bila naporna, le krajši del, kjer smo po ilovnati poti hitro pridobivali višino, je predstavljal manjši izziv za tiste, ki že imajo nekaj težav s sapo. Drugi del poti, skozi pomladanski gozd je bil pravljičen. Namesto, da bi hodili po snegu, smo hodili po debeli plasti iglic. Občutek je bil prav prijeten. Žal smo hitro prišli iz gozda in smo ponovno bili na nogam neprijetnem asfaltu. Toda pot se je večinoma spuščala, sonce je bilo prijetno, vetra komaj za spoznanje. Tako smo hitro napredovali v smeri Lukovice. Pri gradu Brdo pri Lukovici smo naredili kratek postanek za slikanje. Še nekaj minut počitka in smo jo urno ubrali mimo čebelarskega doma proti Gostilni Furman.

Prihod je bil pred načrtovano časovnico in smo tako lahko nekateri priskočili še na pomoč pri postavljanju prizorišča občnega zbora. Drugi so se med tem predajali razvajanju na soncu ali so se v lastni režiji odpravili na ogled bližnje okolice Lukovice.

Irena Fekonja je prijetno presenetila s prispevki o zgodovini 8. marca in vlogi posameznih izstopajočih žensk v Evropi in Sloveniji. Še posebej je opozorila na zanimiv vir njenih podatkov: knjiga z naslovom Pozabljena polovica. Z več pesmimi je nastopil tudi mladi, toda perspektivni harmonikar …..

Občni zbor je tokrat potekal v moderni izvedbi. Pred samim zborom so se na platnu prikazovale fotografije, ki jih je več sto v predstavitev združil Danilo Cej. Predsednica društva, Zdenka Gorenc, je tudi uporabljala prikazovalnik in tako je na velikem platnu pregledno in hitro predstavila dosežke in rezultate minulega leta. Prav tako je gospodar doma na Vršiču, Boris Lazar, svoje poročanje popestril s številnimi zanimivimi slikami načrtov bodočega prizidka in fotografij sanacije strehe Poštarskega doma. Z uporabo tehnike smo pridobili na času in dvignili kvaliteto. Tako je lahko delovni predsednik, Stanko Dolenc, po slabih dveh urah najavil ponovno izvolitev dosedanje predsednice in kmalu za tem tudi, da je 65. občni zbor uspešnozaključen.

Prisotne so nagovorili tudi gostje, med njimi kot prva, predsednica MDO PD Lj., Marinka Koželj Stepic in za njo številni drugi gostje. Sledila je podelitev priznaj, pohval in drugih nagrad članom.

Nadaljevalo se je s prijetnim druženjem ob odlični hrani in živi glasbi ter plesu. Žal se je druščina začela zelo hitro razhajati, kot da bi se jim tudi tokrat kam mudilo. Večino tudi bogat srečelov ni prepričal, da bi ostali z nami in vsaj enkrat na leto poklepetali.

V Ljubljani, 17. 3. 2018

 

 

Zapisal: Jožef Tišlarič

Fotografije: Danilo Cej