Očistimo Slovenijo v enem dnevu, 17. april 2010

Sodelovali smo v prvi vseslovenski delovni akciji »Očistimo Slovenijo v enem dnevu«

Sobota, 17. april 2010

Tudi Odsek za varstvo narave PD Pošte in Telekoma Ljubljana, se je s 36 člani društva pridružil prvi vseslovenski delovni akciji »Očistimo Slovenijo v enem dnevu«. Prijavili smo zbirno mesto na Podutiški 225, končna postaja mestnega avtobusa, številka 5. Našemu zbirnemu mestu pa so dodelili še pridružene prostovoljce in dodatna divja odlagališča.

Ob deveti uri smo se zbrali na zbirnem mestu v Podutiku. Skupaj z ostalimi prostovoljci smo se razdelili v več skupin ter opremljeni z rokavicami in vrečami odšli na delo. Planinci smo čistili ob planinski poti Podutik-Preval-Toško čelo, za katero skrbi naš Odsek za planinske poti in kjer poteka tudi Pot kurirjev in vezistov NOV Slovenije.

Smeti smo pobirali od 9. do 13. ure in smo vsi skupaj opravili 144 prostovoljnih delovnih ur. Ob poti, iz gozda in vrtač smo pobrali približno 22 kubičnih metrov smeti. Točno količino je težko določiti, ker so na to zbirno mesto vozili odpadke tudi iz drugih divjih odlagališč. Nekaj nesnage smo odstranili iz narave, ostalo pa je je še precej, zato bi bilo treba akcijo kmalu ponoviti.

V imenu društva in Odseka za varstvo narave se zahvaljujemo vsem udeležencem akcije, ki jim ni vseeno kakšno je naše okolje in so pripravljeni žrtvovati nekaj svojega prostega časa za dobro vseh nas.

Zapisali: Irena Fekonja in Bojana Kmetič

Foto:      Irena Mlakar