Sedlo Vršič, Sella Ursic 2230 m

Ker je bil Colians zaradi razmer odpovedan, je padla odločitev, da gremo na eno lažjo, še zasnežno varianto.

V Vrtojbi smo se dobili v štirih in šli po Italijanski strani po avtocesti do Humina in nato po regionalni do Kluž in po dolini Reklanice do Selle Neveje.

Sonce je ogrevalo že nekaj turnih smučarjev in nekaj tečajnikov, ki so se vzpenjali po smučarski progi. Mi smo se korajžno odpravili za njimi. Po  pol ure hoje smo si nadeli dereze, saj je bila zasnežena proga trda. Pri koči Gillberti smo zavili v dolino proti Bili peči. Od tu dalje, smo se zagrizli v strmine proti sedlu Uršič. Vzpon je bil težaven kljub krpljam, brez njih pa skoraj nemogoč, saj se je močno prediralo. Sonce nas je le tu in tja pokukalo izza oblakov, za kar smo mu bili hvaležni. Na sedlu nas je celo zamrazilo in smo zato na brzino pomalicali in se vrnili po smeri vzpona. Preden smo prišli do avta nas je droben dež „požegnal“. Dobro pa nas je pralo, ko smo se z vozilom vračali domov po Soški dolini.