TABOR NA PLANINI RAZOR

Med 17.00 in 18.00 smo se zbrali na parkirišču pred Planino Kuk. Od tu so nam prepeljali prtljago do koče na planini Razor. Pot je zaradi malih otrok trajala 2 uri, saj se najmlajši ustavljajo ob vsaki rožici. Na koči so nas prijazno sprejeli in namestili v dve sobi sledila je večerja in branje pravljice.

Naslednji dan se nam je po zajtrku pridružila še skupina planincev, Ivan Trampuž pa je prikazal praktično uporabo planinske opreme.

Sledil je vzpon do sedla Globoko, kar sta najmlajša udeleženca zmogla z lahkoto, še več, po povratku sta želela zopet »do gradu na hribu«.

V splošno veselje nas je na vrhu pričakala zaplata snega, tako da smo postavili snežaka!

V popoldanskem času smo se družili, igrali s kolebnico, hodili po napetem traku, igrali badmintonom, karte…

Po okusni večerji (mineštra in palačinke) smo zopet brali pravljice in šli zgodaj spat.

Zadnji dan smo imeli v planu vzpon do Škrbinske plošče, trije udeleženci pa so se pod vodstvom Ingrid Peršolja povzpeli na Vrh nad Škrbino.

Otroci so se po poti zabavali z iskanjem zaklada, tako da so hiteli, a zaradi vročine in splošne utrujenosti smo se malo nad razpotjem počasi obrnili proti Planini Razor. Po poti smo prepevali pesnice in si postavljali uganke.

Zaradi manjše udeležbe od pričakovane je bil tabor res majhen, vendar je bilo vzdušje ves čas prijetno in sproščeno, otroci (veliki in majhni) pa se po slovesu niso še želeli vrniti domov.

Hvala vsem udeležencem, pomočnikoma Aleksandru in Ingrid ter Ivanu, saj bi brez njihove podpore in pomoči tabora ne mogla izpeljati.

Hvala tudi prijaznemu osebju v koči na Planini Razor, saj smo se ves čas počutili kot doma.