Dom je ODPRT

Po kraškem robu v zamejstvu pri Križu

PO KRAŠKEM ROBU V ZAMEJSTVU PRI KRIŽU

Skupaj s PS Nova Gorica

17.11.2019

Vsebinsko izredno bogat pohod, izlet, v slovensko  zamejstvo, v Križ, kjer nam je g. Franko Košuta s svojim izjemnim poznavanjem predstavil bogato ribiško zgodovino tržaškega primorja oz. slovenskih ribičev in še mnogo več iz naše zgodovine. Nadaljevali smo s pohodom proti gradu Miramar. Vreme nam je sicer zelo grozilo, celo z grmenjem, pa nas je vseeno "šparalo", da smo brez težav in mokrote prišli do  zavetju avtobusnega postajališča v Grignanu, kjer je  Ivanov kombi poskrbel za bogato malico in krepčilo. Nevihti smo ubežali v varno zavetje na Kras na Leonovo turistično kmetijo, kjer smo nadaljevali z zelo prijetnim druženjem ob hrani, kulturnem programu in glasbi. Naša vodnica je imela kar malo problemov, da nas je uspela spraviti nazaj proti domu.

Hvala našima  vodnikoma Marini in Ivanu ter planinskim prijateljem iz Nove Gorice za tako lep pohod.  In seveda vsem udeležencem za prijetno druženje.

Besedilo in fotografije: Irena Mlakar