Dom je ODPRT

Izlet v neznano(BLED-BOHINJ)

Izlet v neznano

V nedeljo, 15.12.2019 je planinsko društvo organiziralo po letnem programu »izlet v neznano«. Vodila sta ga: Zdenka Gorenc in Boris LAZAR.

Tokratni start v zelo ugodnem času ob 8 uri iz običajnega mesta. V avtobusu nas je bilo 31, ki smo nestrpno spremljali smer vožnje in bili dolgo časa v negotovosti. Vodnika sta spretno ustvarjala še večjo negotovost. Kar precej časa je minilo, da smo bili prepričani, da je cilj naša lepa Gorenjska. V Radovljici se je začelo razjasnjevati, ko smo opazovali levi smerokaz in pričelo se je ugibanje o cilju našega izleta in s tem pridobiti obljubljeno nagrado za pravilni odgovor. Po avtobusu se je šušljalo: Šobec, Bled, Pokljuka, Bohinj itd. Pred Bohinjem je planinka uganila to skrivno lokacijo in to je: »pohod okoli Bohinjskega jezera.«

Zaradi megle in poledenelega cestišča sta se vodiča s posvetom ostalih odločila, da se z avtobusom vrnemo na Bled, kjer je bilo lepše vreme in boljši pogoji za hojo. Vsi smo to odločitev z navdušenjem sprejeli.

Hoja po poti okrog Blejskega jezera je bila romantična, kar potrjuje, da je naš Bled resnično biser našega turizma. Nekateri so se odločili še za vzpon in ogled grajske okolice. Imeli smo priliko ogleda novoletnega sejmišča. Tudi tradicionalne Blejske krem pite so pristale v vrečkah nekaterih planincev.

Kosilo je bilo rezervirano v Bohinju, zato smo se vrnili v Bohinj. Po dobrem kosilu smo zavili še v Ribčev laz na ogled spomenika štirim zaslužnim za ta kraj, ki so prvi osvojili vzpon na Triglav.

Za zaključek izleta v neznano nam je vsem postalo znano to, da so organizatorji odlično – nepozabno izvedli izlet. »Hvala lepa našemu društvu«

Zapisal: Jože Rožun

Foto: Danilo Cej

Seveda pa je zapisovalec pozabil omeniti tudi, da nas je med postankom v Zaki, počastil s pijačo in prigrizki, saj je pred dnevi praznoval svoj rojstni dan. Jože, želimo ti, da nas na naših izletih spremljaš še dolgo.