Dom je ODPRT

NOČNI POHOD NA ŠMARNO GORO

PONOČI NA ŠMARNO GORO

V četrtek, 26.12.2019 ob 18. uri smo se zbrali na parkirišču v Tacnu, da se odpravimo na že tradicionalni nočni pohod na Šmarno goro. Tokrat je bila udeležba kar lepa, saj se nas je zbralo 18, s čimer smo razveselili tudi našo vodnico Marino.

Z avtomobili smo se odpeljali na izhodišče in kar hitro »zagrizli« v hrib. Ob občudovanju jaslic ob poti, okrašenih smrekicah in klepetanju, smo dokaj hitro prispeli na sam vrh Šmarne gore. Pogled se nam je odprl na razsvetljeno Ljubljano z okolico, v daljavi smo opazili tudi razsvetljen Ljubljanski grad.

Seveda pa se naša pot oz. druženje še ni zaključilo. Iz naših nahrbtnikov so začele na mizo prihajati same dobrote in šele takrat smo lahko ugotovili, zakaj imajo nekateri udeleženci tako polne nahrbtnike. Kar nekaj časa je bilo potrebno, da smo vse pojedli in popili.

Po obveznem skupinskem slikanju smo se dobre volje odpravili nazaj v dolino, z mislijo, da se prihodnje leto ponovno udeležimo pohoda. Še prej pa smo si vsi zaželeli predvsem zdravja in lahkega koraka tudi v novem letu.

Zapisala: Zdenka Gorenc

Foto: Danilo Cej