PD Pošte in Telekoma Ljubljana

English
Navigacija
Poštarski dom na Vršiču
Zima na Vršiču
Okno v Prisojniku
Planike
Jesen na Vršiču
Ruska kapelica
Ajdovska deklica

PDPT LJUBLJANA NA SEJMU APLE-ADRIA

Alpe- Adria, 31. sejem turizma, kampinga in karavaninga

 

Od 29. januarja do 1. februarja 2020 je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala osrednja sejemska turistična prireditev v Sloveniji. Kraji, območja in turistične organizacije Slovenije, pa tudi izven njenih meja, so predstavili svojo ponudbo. Na sejmu so v okviru Planinske zveze sodelovala tudi nekatera planinska društva, med njimi tudi naše Planinsko društvo Pošte in Telekoma Ljubljana v izvedbi oziroma ob podpori gospodarskega odseka društva in njenega načelnika Borisa Lazarja. Obiskovalcem sva na tem sejmu skupaj Jožetom z besedo in promocijskim gradivom skušala najbolje predstaviti naš Poštarski dom na Vršiču in ob tem še delovanje našega planinskega društva.

Z ozirom, da smo na sejmu sodelovali prvi dan sejma in to na delavnik, nisva pričakovala tako množične udeležbe, in tudi ne našega predstavitvenega kotička. Za predstavitev sva tokrat imela idealne prostorske razstavne pogoje, saj je ta dan le naše PD društvo sodelovalo s predstavitvijo svoje koče, poleg tega nihče okrog našega predstavitvenega prostora ni ponujal, razen promocijskega gradiva, ničesar drugega. Znano je, da na vse take prireditve, obiskovalce najbolj privablja pravzaprav kulinarična ponudba oz. tisto, kar nič ne stane. Zato so najini kruhki z dobro gorenjsko zaseko resnično zelo »ustavljali« in vabili k nama obiskovalce. Vendar v stilu »nič ni zastonj«, sva se zelo potrudila , da je vsak ljubitelj teh kulinaričnih dobrot, dobil vsaj osnovne informacije o naši koči, preden je odšel drugam.

Se pa je ustavilo in poklepetalo z nama tudi veliko obiskovalcev, ki Vršič in kočo dobro poznajo, jo obiskujejo ali so jo nekoč še lahko in jo tudi zelo pohvalili. So me ganila pripovedovanja nekaterih starejših obiskovalcev, ki mi pripovedovali o obiskih v naši koči več desetletij nazaj. Prijetno sva poklepetala z našimi člani, ki so ta dan obiskali sejem, pa s prijatelji našega društva in najinimi prijatelji, ki se ustavili pri naju(PD Brežice, PD Medvode, PD Kum, PD Litija, PD Kamnik, TA Oskar, TIC Suha krajina, pa Hrastko in Perkmandeljc iz TIC Zasavja...). Kar nekaj deset obiskovalcev, sicer predstavljalcev na sejmu, ki jih je zanimala naša koča na Vršiču, pa je bilo iz Hrvaške in Vojvodine. Eni dobro poznajo kočo preko spletnega portala PZS, drugi slišali za njo prvič. Celo turno kolesar se je zanimal za turno kolesarsko pot preko Vršiča. Morda so kolesarji tudi cilj naše promocije koče v naslednjih letih.

Poleg prestavljanja naše koče in planinsko pohodniške dejavnosti na spletu in družbenih omrežjih, je zagotovo dobra promocija tudi naša udeležba in promocija na sejmu Alpe Adria. In potrudila sva se, da nas spoznajo.

 

Predstavljala: Jože Rožun in Mlakar

FOTO:Irena Mlakar in Jože Rožun