66.OBČNI ZBOR PD PT LJUBLJANA

66. občni zbor PD PT Ljubljana (6. marec 2020) Visoka številka je odraz predanosti članov in tudi dobrega dela funkcionarjev društva. Temu primerno so bila med srečanjem podeljena številna priznanja in spominske ter zahvalne listne posameznikom.  …… oseb je prejelo različno listino. Občni zbor smo želeli združiti s pohodom. Žal nam to ni uspelo v skladu z načrti in pričakovanji članov. Vremenska napoved je bila slaba in temu primerno je znatno število potencialnih udeležencev odpovedalo udeležbo na pohodu. Le 18 planink in planincev se je odločilo, da se ga udeleži. Zaradi varnosti udeležencev smo odpovedali daljšo varianto in vsi smo šli na »ta kratko« pot. Avtobus nas je zapeljal na Katarino. V gostilni Dobnikar na Vihri smo si privoščili jutranjo kavo. Po krajšem klepetu smo se podali na pot proti Jakobu (807 m). Vreme se je spreminjalo iz minute v minuto. In če smo iz Ljubljane odpeljali v dežju, smo na Katarini bili v pravi zimski idili. Novo zapadli sneg je pokril pokrajino. Megla se je počasi vlekla nad vasjo Suša, ko smo se vzpenjali po klancu. Na trenutke je bila bolj redka, na trenutke bolj gosta. Pot skozi gozd je bila kot sprehod skozi zimsko pravljico. Veje se bile prekrite s snegom in kot je dejal ena od udeleženk: »Pa smo le dočakali zimski pohod, kot smo jih bili vajeni«. Toda mraza ni bilo in sneg se ni obdržal na vejah. Med hojo so na nas padale plohe, ki so enkrat osvežile enega, drugič drugega pohodnika ali pohodnico iz skupine. Brez dežnika je bilo kar neprijetno. Sploh, ko je sneg padel za vrat ali na nepokrito glavo. Do cerkve Sv. Jakoba na isto imenskem vrhu, ki je sicer zelo razgleden, smo prispeli v debeli uri hoje. Toda tokrat mi razgleda nismo imeli zaradi megle. Po kratkem postanku in žigosanju dnevnikov smo začeli s sestopom nazaj proti vasi. Vkrcali smo se na avtobus in se zapeljali v Medvode, kjer je že čakal večji del udeležencev zbora. Zbora so se udeležili tudi številni predstavnik prijateljskih društev. Po daljšem mrcvarjenju tehnike smo le uspeli usposobiti projektor in zbor se je lahko pričel. So pa udeleženci ta čas imeli priložnost klepetati in obujati spomine. Po predstavitvi poročil so bile podeljene različne listine. Veliko je bilo slavljenk in slavljencev. Predsednica Zdenka se je dobro znašla in smo listine dokaj hitro vročili vsem prisotnim. Drugim bodo dostavljene. Vročitve je Danijel vestno ovekovečil s fotografiranjem. Sledilo je slastno kosilo in druženje ob prijetni glasbi. Tudi tokrat nam je na harmoniko nekajkrat zaigral odličen harmonikar Matic. Za splošno glasbeno spremljavo in tudi ozvočenje med zborom je poskrbel naš stari znanec Janez K. Druženje je trajalo skoraj do 19.00 ure. Nekaterim se je mudilo in so zato odšli prej. Drugi so ostali z nami do konca. Bilo je lepo in prijetno. Lepo bi bilo, da se naslednje leto zopet dobimo v tako velikem številu. Zapisal: Jožef Tišlarič Fotografije: Danilo Cej