Dom je ODPRT

Odpiranje planinskega doma na Vršiču

Poštarski dom na Vršiču je odprt ! Vršič 18.6.2020

Letos je bila dovozna cesta kopna že sredi maja, zato smo opravili kar nekaj del pred odprtjem doma. Na plinsko cisterno, postavljeno lani, smo priključili plinovodno inštalacijo, montirali plinsko peč za ogrevanje tople vode, priključili štedilnik. Tako, da ne bo več potrebno menjati tedensko 2 do 3 plinske jeklenke. V glavnem in pomožnem objektu so bile priključene čez zimo izključene vodovodne instalacije.

Upamo, da se še letos priključimo na vodovod pri Tičarjevem domu. Uspelo nam je že potegniti plastično cev od Tičarjevega doma v vodohran pri našem domu. Čaka nas še vgradnja cisterne za vodo, črpalke pri rampi in povezava z zajetjem nad Tičarjevim domom.

V četrtek 18. junija je tehnična ekipa skupaj s novo oskrbniško ekipo popravila dovozno cesto, namestila mize in klopi v objektu in dvorišču, postavila senčnike očistila okna, okenske police, pritrdila nosilce za rože, žlebove, postavila obvestilne table, kontejnerje za odvoz odpadkov. Uredila skrinjici na vrhu Vršiča in na Poštarskem domu, vzpostavila povezavo za priključitev blagajne, pospravila hišo, uredila sobe in več manjših opravil. In tako pripravila Poštarski dom za obratovanje.

Dom je letos prevzel oskrbnik Benjamin Jelenc, S.P. s svojo družino.

Načelnik Gospodarskega odseka:

Boris Lazar