PD Pošte in Telekoma Ljubljana

English
Navigacija
Poštarski dom na Vršiču
Zima na Vršiču
Okno v Prisojniku
Planike
Jesen na Vršiču
Ruska kapelica
Ajdovska deklica
Dom je ODPRT

24.februar 2021 Po sprehajalnih poteh Rožnika

Po sprehajalnih poteh na Rožnik

Sredo, 24. februarja 2021

 

Po nekaj mesečnem premoru zaradi corone virusa, smo že vsi nestrpno čakali ponovno druženje na naših pohodih. Tokrat smo se odločili, da se dobimo v Ljubljani. Zbralo se nas je kar 32 udeležencev in bolj kot samega pohoda, smo se razveselili ponovnega srečanja planinskih prijateljev in znancev.

Naš vodnik Boris Lazar in njegova pomočnika Jože Rožun ter Maks Žel so nas popeljali po sprehajalnih poteh na Rožnik. Iz pred hale Tivoli smo se odpravili po poti, ki pelje pod Šišenskim hribom (429 m) na Rožnik (394 m). Ljubljančanom dobro poznane sprehajalne poti, za druge tudi prvi obisk Rožnika in njegove okolice. Ker je bilo na vrhu kar veliko ljudi, smo se po krajšem počitku spustili mimo smučarskih skakalnic v Mostec ter v nadaljevanju do izhodišča v Tivoliju.

Na poti smo bili 3 ure in naredili nekaj manj kot 10 kilometrov, ob lepem sončnem vremenu. Seveda smo se v največji možni meri držali omejitev, smo pa na poti srečali številne sprehajalce, ki so tako kot mi, želeli izkoristiti lep sončen dan.

Ob slovesu smo se vsi strinjali, da smo skupaj po dolgem času preživeli nekaj prijetnic uric in da se moramo kmalu spet srečati na našem novem pohodu.

 

Zapisala: Zdenka Gorenc

Foto: Danilo Cej