PD Pošte in Telekoma Ljubljana

English
Navigacija
Poštarski dom na Vršiču
Zima na Vršiču
Okno v Prisojniku
Planike
Jesen na Vršiču
Ruska kapelica
Ajdovska deklica
Dom je ODPRT

Od Domžal do Kamnika

Pohod ob Kamniški Bistrici

Sredo, 10. marca 2021

 

Nestrpno smo čakali naše ponovno druženje na pohodu. Tokrat smo se odločili, da se odpravimo z vlakom v Domžale. Ob 9.00 uri smo se zbrali na železniški postaji v Ljubljani, nekaj udeležencev pa se nam je pridružilo na železniški postaji v Domžalah, tako da se nas je zbralo kar 44.

Naš vodnik Boris Lazar in njegovi pomočniki Danilo Cej, Jože Rožun, Maks Žel in Zdenka Gorenc so nas v skupinah po 10 udeležencev popeljali po sprehajalni poti ob Kamniški Bistrici iz Domžal pa vse do Kamnika. Na poti smo bili 4 ure in naredili okoli 12 kilometrov, ob lepem sončnem vremenu. Nekateri so se odločili, da bodo opravili krajši pohod in so se po 90 minutah odpravili na železniško postajo Homec in nazaj proti Ljubljani, drugi z vlakom proti Kamniku, kjer so počakali na ostale pohodnike. Pot je ob klepetu in ogledovanju okolice hitro minila. V Kamniku smo našli celo slaščičarno, kjer smo lahko dobili kavo za seboj in se tako spomnili časov, ko smo po zaključenem pohodu lahko posedeli še na kosilu.

Pohod smo izkoristili tudi za izvedbo Občnega zbora, na zboru pa potrdili tudi novo staro vostvo še za en mandat.

Ob 14.20 smo se z novim vlakom odpeljali proti Ljubljani. Tokrat nas je v Ljubljano prispelo precej manj, kot ob odhodu, saj so mnogi izkoristili vmesne postaje,ki jih je bilo res veliko.

Ob slovesu smo se že pogovarjali, kdaj se zopet srečamo in v katero smer se bomo odpravili.

 

Zapisala: Zdenka Gorenc

Foto: Danilo Cej