Dom je ODPRT

Arboretum Volčji potok

Obisk Arboretuma Volčji Potok 9. 6. 21 Do polovice zaseden avtobus planincev se je v zgodnjem poletju odpravil na ogled lepot našega največjega arboretuma. To je bil vmesni čas med cvetočimi rododendroni in cvetočimi vrtnicami. Tako smo videli oboje, a morda oboje v manjši meri. Lepo vzdrževani travniki in številne gredice zasajene s cvetočimi trajnicami so nam nudile obilo estetskega užitka. Park ima ogromno zbirko drevnin in grmovnic. Za primer povem, da imamo v Sloveniji 70 vrst v naravi rastočih iglavcev in listavcev, zbirka v Arboretumu pa obsega 2500 vrst. Park je nastajal skozi stoletja in po smrti zadnjega lastnika Leona Souvana leta 1949 postal javnosti dostopen. Park je ogromen, zato so mnogi kotički tokrat ostali neraziskani , zato upam, da obisk ponovimo. Kljub čudaškemu vremenu letošnje leto, smo ujeli prijeten dan in se z veseljem srečali z ljudmi, s katerimi smo v boljših nekoronskih časih pogosto delili pohodniška doživetja. Tekst:Darja Leskošek Foto:Danilo Cej