43. srečanje planincev Pošte in Telekoma Slovenije - Golte nad Mozirjem, 13. junij 2010

43. srečanje planincev Pošte in Telekoma Slovenije pri Mozirski koči na Golteh

Teče že 57 leto, odkar je bilo ustanovljeno Planinsko društvo PTT Ljubljana, v katero so se vključevali zaposleni in njihovi družinski člani po vsej Sloveniji. Iz matičnega društva sta se kasneje razvili še samostojni planinski društvi v Celju in Mariboru. Vse od tedaj so tri stanovska društva ohranila in razvijala bogato medsebojno sodelovanje in druženje.  Pravo tradicijo pa predstavljajo naša planinska srečanja, ki jih vsako leto organizira eno od treh društev.

Na tokratnem srečanju se je zbralo okoli 300 planincev iz vse Slovenije, članic in članov PD PT Celje, PD PT Ljubljana, PD PT Maribor in Društva prijateljev Poti kurirjev in vezistov NOV Slovenije.

PD Pošte in Telekoma Celje, ki je bilo organizator našega 43. tradicionalnega srečanja planincev Pošte in Telekoma Slovenije, 13. junija 2010,  pri Mozirski koči na Golteh pa prav letos praznuje tudi svojo 40-letnico ustanovitve. Uvodni pozdrav udeležencem srečanja  je izrekel predsednik PD PT Celje Ludvik Miklavc, ki je nato sprejel umetniško sliko iz rok predsednika PD PT Ljubljana Staneta Tomšiča, kot darilo ob 40-letnici društva. Sledili so pozdravi predsednikov ostalih društev in Savinjskega meddruštvenega odbora. V imenu Planinske zveze Slovenije je srečanje pozdravil Jože Dobnik, častni član PZS in pobudnik ustanovitve Poti KV NOV.

Vsa tri planinska društva že dolga leta sodelujemo tudi pri vzdrževanju najdaljše slovenske planinske poti - Poti kurirjev in vezistov NOV Slovenije, ki je lani slavila 40-letnico obstoja. Pot, ki poteka od Gančanov v Prekmurju do Slavnika ob slovenski obali je zelo priljubljena med slovenskimi in tujimi pohodniki, saj je vsako leto precej značk za celotno prehojeno Pot KV NOV. Vzdrževanje poti terja veliko ur prostovoljnega dela marljivih markacistov vseh treh planinskih društev, ponekod pomagajo tudi zunanji sodelavci. V ta namen je bil 13. junija 2010 v Mozirski koči sklenjen sporazum o sodelovanju pri vzdrževanju in hoji po Poti kurirjev in vezistov NOV, ki so ga podpisali predsednica Društva prijateljev Poti Zora Sušnik, predsednik PD PT Celje Ludvik Miklavc, predsednik PD PT Maribor Jože Strelec in predsednik PD PT Ljubljana Stane Tomšič.

V uradnem programu je sodeloval Moški pevski zbor Telekom Celje, za planinski ples pa je z veselimi zvoki skrbel ansambel Golte.

Stane Tomšič