Mokrica(1853m)

Mokrica 14.5.2022

»Mokri bomo«, rečem Romanu, ko se dogovarjamo glede prevoza. »Saj gremo na Mokrico!, malo moramo biti mokri« dobim odgovor.

No prav, pa pojdimo navkljub slabi napovedi. Pet se nas je zbralo. Parkiramo na Planini Jezerca, in se podamo proti našemu cilju: Mokrici 1853mnm. Naš prvi vmesni cilj, Planina Košutna 1778mnm, med potjo nas pričaka polno založeni samopostrežni bife. Koča po plazu vzorno popravljena in lepo vzdrževana, tudi šparovček na svojem mestu. Privoščimo si malo dopinga, da bo šlo lažje v breg. Na Planini še pozvonimo pri kapelici in jo mahnemo proti naši naslednji vmesni postaji, Košutni 1974mnm, kjer nas že pričaka megla. Pozna se, da je ravno skopnel sneg, pot vlažna, mokra, na več mestih še vedno zasnežena, tako da je potrebno paziti na vsak korak. Hitro žigosamo naredimo eno skupinsko in gremo dalje. Naslednja postaja, današnja najvišja točka Kompotela 1989mnm. Spet na hitro žig in fotka in potem……. Na malo vrhov te pripelje tako strm spust, kot je tale na Mokrico 1853mnm. Ampak se ne damo, premagamo spust in potem spet malo vzpona na vrh in naš današnji cilj je dosežen. Razgledov z nobenega vrha žal ni bilo, pa smo bili navkljub vsemu vse zadovoljni in nasmejani. Sledi še povratek do avta - pa mokri le nismo bili. Zofka je šele jutri ????

Tekst in foto: Mateja JEŽ