Pot po Robu

Ob 7. smo se odpeljali v Ajdovščino, kjer smo sprejeli članico PS Slavnik, Darinko Mavrič. Pot smo nadaljevali do Cola, in tam pustili 1 avto in se odpeljali na Predmejo, kjer je začetek poti pri kipu Gorjanke. Srečali smo še skupino PD Rečica ob Savinji. Vreme je bilo prijetno vetrovno in ne prevroče. Žal šipki niso še cveteli tako na veliko kot bi si želeli. Ampak vseeno je bilo obilo cvetja in dobre volje. Ogledali smo si znamenitega Polža in tam postali v meditaciji, šli do Otliškega okna  in  imeli zgodnjo malico. Odločali smo se ali gremo še na Sinji Vrh, ampak smo ta cilj raje pustili za naslednjič. Pokazalo se je, da je bila odločitev pravilna, saj je bil vzpon na Kovk v opoldanski vročini kar neprijeten. Spotoma smo opazovali padalce na Sončnici (in jim zavidali). Sledil je še prijeten spust do Cola, kjer smo šoferji šli po avte, na koncu pa smo se ustavili še na štrukljih pri Mladovanu v Ozeljanu. (Mojca nas je povabila, hvala!)