Odpiranje doma na Vršiču

Otvoritev Poštarskega doma na Vršiču 2022 16.6.2022

V letošnjem letu smo načrtovali otvoritev doma v soboto 11. junija. Priprave smo začeli proti koncu maja. Čakalo nas je dokončanje gostinskih sob. V lanskem letu smo odstranili obstoječi opaž in pozidavo sten. Snega letos ni bilo obilo. Cesta je bila že maja kopna. Zagodel nam jo pred Poštarsko kočo več kot dva metra visok zamet v dolžini dvajset metrov. Odločili smo se za strojno odstranitev snega. V soboto in v nedeljo je bil odstranjen sneg in popravljena cesta od Tičarjevega doma do naše koče. Tehnična ekipa Danilo Cej, Benjamin Jelenc, Boris Lazar, Peter Maček, Jože Rogelj in Jože Rožun je 24. maja opravila začetna otvoritvena dela, da se je kasneje lahko postopoma priključil vodovod. Opravila so se tudi mizarska dela, obloga dimnika in položilo elektro inštalacije….

Zaključna dela za otvoritev doma smo opravili v petek 10. 6. Ekipo so sestavljali Danilo Cej, Peter Maček, Miran Selan, Jože Rogelj, Milan, Župevc, Maks Žel, prisoten je bil tudi Benjamim Jelenc s svojo ekipo. Uredili smo dvorišče, postavljene so bile mize, klopi in senčniki. Objekt je opremljen s WiFi signalom, montirane so dodatne antene. Priključilo se je elektronsko blagajno opremljeno z dlančniki, ki omogočajo plačilo neposredno na licu mesta. Podjetje ROTO iz Puconcev je priključilo čistino napravo. Opravljena je bila montaža žlebov. Ekipa je sodelovala pri dostavi in skladiščenju živil. Oskrbnik je montiral luči v obnovljeni gostinski sobi, luči so njegovo delo. Na dovozni cesti so očiščeni odvodni jaški. V soboto in nedeljo so bili prostori temeljito očiščeni. Uradna otvoritev je bila v ponedeljek 13. 6.

Obiščite Poštarsko kočo na Vršiču!

Načelnik Gospodarskega odseka: Boris Lazar

Foto:Danilo Cej