Dom je ODPRT

Višinska razlika: 350m
Okvirni časi hoje (ur): 3.4 ure
Način prevoza: Posebni avtobus
Oprema in dokumenti: Planinska obleka in obutev primerna vremenskim pogojem,pohodne palice.osebni dokument,zdravstvena izkaznica,veljavna planinska izkaznica
Prijave: V društvenih prostorih in kasneje pri vodnici
Stroški: 21 €

Opis

OPIS POTI: S posebnim avtobusom se bomo odpeljali proti Cerknici, od tu pa mimo Žerovnice do vasice PODŠTEBERK, od koder se bomo povzpeli do vasice KRIŽNA GORA in na razgledni hrib z romarsko cerkvico sv. Križa nad severnim robom Loškega polja. Območje je eno najpomembnejših nahajališč starejše železne dobe od 8.stoletja pr.n.št, naprej na Notranjskem. Od tu bomo odšli do sv. Ane in Podloža, od koder se bomo odpeljali do KRIŽNE JAME mimo LOŽA (538 m), prvega kraja ob cesti z Bloške Police. Naselje pod hribom, na katerem so razvaline Pustega gradu, se omenja že 1237 leta. V starem veku je mesto imelo pomembno prometno lego, saj je bilo križišče cest od Jadranskega morja čez Bloke v Ljubljano. Tu si bomo privoščili kratek ogled kraja. Ogled Križe jame bo trajal nekaj več kot uro in po njem se bomo odpeljali do BLOŠKEGA JEZERA, kjer se bomo lahko osvežili in

privoščili katero od bloških dobrot.

OPIS poti  V PDF

STROŠKI IZLETA: Morajo biti plačani pred izletom!

21 €

Za otroke do 15. leta starosti v spremstvu odraslih je prevoz brezplačen.

Na seznam se uvrstite šele po plačilu!

Plačilo v pisarni ali na račun društva TR: SI56 0475 0000 3082 905, s pripisom smeri in datuma izleta.

Pred plačilom na TR se pozanimajte v društveni pisarni o prostih mestih in takoj plačajte! Prednost imajo člani društva, v primeru prostih mest, se izleta lahko udeležijo tudi drugi, ki imajo plačano članarino PZS.

Pisarna na Cigaletovi 10 je odprta: torek od 15:00 do 17:00 in petek od 9:00 do 11:00.

Podrobnejše informacije daje vodja izleta.

Pripravi za tisk