Rjavina (2532m)-Vrbanove špice

Višinska razlika: Cca 1250+200m
Okvirni časi hoje (ur): 5 ur prvi dan,6ur drugi dan
Način prevoza: osebni avto
Oprema in dokumenti: Primerna pohodna obleka in obutev glede na vremenske pogoje, pohodne palice osebni dokument,veljavna planinska izkaznica,zdravstvena izkaznica OBVEZEN SAMOVAROVALNI KOMPLET,čelada
Prijave: V pisarni planinskega društva in pri vodniku
Stroški: 15€

Opis

OPIS POTI: Preko Mojstrane se bomo zapeljali v dolino Kot na naše izhodišče. Po ledeniški dolini se bomo povzpeli do vznožja Pekla, kjer bomo pot proti Staničevemu domu zapustili v desno na zavarovano pot na Spodnjo Vrbanovo špico. Strm in zahteven vzpon se z vrha prelevi v zahtevno prečenje grebena proti Visoki Vrbanovi špici. Zanimivo plezanje sedaj na eni nato na drugi strani grebena zahteva samovarovanje ponuja pa prekrasne razglede na Dolino Za Cmirom in v Kot. Mimo Plesišča se povzpnemo še na Visoko Vrbanovo špico, z nje pa v enostavnem sestopu k Domu Valentina Staniča. Tam bomo tudi prenočili, popoldansko bivanje na koči pa popestrili z obiskom bližnjega Begunjskega vrha. Drugi dan se od koče po grebenski poti podamo na Rjavino. Pot do vrha je z izjemo krajših odsekov manj zahtevna, z grebena pa sledi strm zavarovan sestop v katerem je samovarovanje zopet obvezno. Pot nas pripelje nad krnico Pekel in se priključi poti v Kot na naše izhodišče. Prečenje obeh grbenov poteka po zelo zahtevnih poteh zato sta uporaba čelade in samovarovanja obvezna.

PDF;

Pripravi za tisk