Lašček

Višinska razlika: 200m
Okvirni časi hoje (ur): Cca.3 ure
Način prevoza: Posebni avtobus
Oprema in dokumenti: Vremenskim razmeram primerna planinska obleka in obutev,pohodne palice,osebni dokument,zdravstvena kartica,planinska izkaznica
Prijave: TOREK:15-17.Ure(031-328 477)Zdenka Gorenc-PETEK v pisarni PD ali po telefonu od 9.do 11. ure
Stroški: 25€

OPIS POTI:V PDF

Na najvišji vrh banjške planote se bomo povzpeli iz zaselka Cvetrež. Pot nas bo vodila v glavnem po gozdu, nekajkrat pa bomo tudi prečkali razgledne jase. Sam vrh je čudovita razgledna točka, saj se nam z njega odpre lep razgled proti Trnovskemu gozdu, Matajurju, Krnskem pogorju, Poreznu, Triglavu, ob lepem vremenu pa razgled seže vse do italijanskih Dolomitov.

Z vrha se bomo preko zaselka Novo Mesto spustili do vasi Lokovec, kjer si bomo v lokalnem muzeju kovaštva ogledali zgodovino te obrti na Banjški planoti. Kako so v starih časih kovali, si bomo lahko ogledali tudi v živo. Po ogledu muzeja nas bo v bližini čakalo okusno kosilo, ki nam ga bodo pripravili na bližnji turistični kmetiji.

STROŠKI IZLETA: Morajo biti plačani pred izletom!

25 €

Pripravi za tisk