Vodiška planina

Višinska razlika: 300m
Okvirni časi hoje (ur): 3-4 ure
Način prevoza: Posebni avtobus
Oprema in dokumenti: Planinska obutev in obleka primerna vremenskim pogojem.pohodne palice,osebni dokument,zdravstvena izkaznica,veljavna planinska izkaznica
Prijave: Ob torkih med 15 in 17 uro na TEL:031 603 373,ob petkih pa v pisarni planinskega društva med 9 ,in 11. uro
Stroški: 25€

OPIS POTI:  PDF:

S manjšim avtobusom ( 35 oseb ) se bomo zapeljali proti Gorenjski, skozi Škofjo loko, po Selški dolini v Dražgoše.

V Brunarici na obronku Dražgoš se bomo za kratek čas ustavili. Odtisnili žig TV. Nadaljujemo z avtobusom do zaselka Jamniki 834 m. Izstopimo. Obiskali bomo cerkvico Sv. Primoža.. Skoraj ravna pot se vije do izjemne razgledne točke. Zamudili se bomo približno eno uro. Po isti poti se vrnemo nazaj do odcepa, kjer se prične pot za Vodiško planino. Do Partizanskega doma 1108 m pelje dobro označena markirani pot ( največ 2 uri hoje). Vrnemo se po lažji poti v Kropo 494 m. Avtobus bo parkiral na Vodiški planini. Možen bo prevoz za planince, ki ne bod zmogli spusta v dolino. Dom se nahaja v območju gozdnate Jelovice, ki nudi pohodniku mir in tem obdobju obilo sence.

STROŠKI IZLETA: Morajo biti plačani pred izletom!

25 EUR

Za otroke do 15. leta starosti v spremstvu odraslih je prevoz brezplačen.

Na seznam se uvrstite šele po plačilu!

Plačilo v pisarni ali na račun društva TR: SI56 0475 0000 3082 905, s pripisom smeri in datuma izleta.

Pred plačilom na TR se pozanimajte v društveni pisarni o prostih mestih in takoj plačajte! Prednost imajo člani društva, v primeru prostih mest, se izleta lahko udeležijo tudi drugi, ki imajo plačano članarino PZS.

Pisarna na Cigaletovi 10 je odprta: petek od 9:00 do 11:00.

Podrobnejše informacije daje vodja izleta.

Pripravi za tisk