27.pohod "S cvičkom med vinogradi"

Območje: Dolenjska
Tip dogodka: planinski izlet
Kdaj: 28.01.23, 7.00 Povratek: pozno popoldan
Zborno mesto: Glavna avtobusna postaja v Ljubljani,postajališče št.32
Vodnik/kontakt: Tišlerič Jožef
Pot: kopna
Zahtevnost: lahka
Primernost: Primerna telesna pripravljenost
Višinska razlika: cc300m
Okvirni časi hoje (ur): cca 4 ure skupaj z počitki in ogledi(15 km)
Način prevoza: Posebni avtobus
Oprema in dokumenti: Obutev in oblačila primerna vremenskim razmeram,osebni dokument,zdravstvena izkaznica,planinska izkaznica,pohodne palice
Prijave: Ob torkih med 15 in 17 uro na telefon:031 602 373 in ob petkih med 9.in 11.uro v pisarni planinskega društva
Stroški: 15€

Povezava na dokument v PDF obliki:

OPIS POTI in DOGODKOV:

S posebnim avtobusom se bomo zapeljali v Otočec, kjer se bomo udeležili tradicionalnega »cvičkovega pohoda«. Zbor je ob 8.30 uri pri gasilskem domu na Otočcu, start pa ob 9.uri. Pot bo potekala po vinskih goricah Grčevja in Trške gore. Na trasi nas pričakajo postojanke lokalnih društev, na katerih se lahko okrepčamo s toplimi in hladnimi napitki, ne manjka pa tudi degustacija domačega kruha, mesnin in peciva. Na koncu sledi še zaključek s toplo malico in živo glasbo. Štartnina znaša 15 EUR in bo jo vsak plačal sam. Vključuje naslednje: degustacijski kozarec z logotipom pohoda, mošnjiček za nošenje kozarca z logotipom pohoda, zloženko pohoda, štiri kupone za pijačo, toplo malico.

Lahko se odločite tudi samo za hojo ter hrano in pijačo iz nahrbtnika.

Pred vrnitvijo bomo naredili postanek pri Mušičevih in po želji obnovili domače zaloge medu in medenih izdelkov.

Pobiramo vzdolž Zaloške. Za nazaj izstopamo v obratni smeri. Pohod izpeljemo ne glede na vreme. Lahko se hodi tudi z dežniki.

STROŠKI IZLETA: Morajo biti plačani pred izletom!

15 eur

Na seznam se uvrstite šele po plačilu!

Plačilo v pisarni ali na račun društva TR: SI56 0475 0000 3082 905, s pripisom smeri in datuma izleta.

Pred plačilom na TR se pozanimajte v društveni pisarni o prostih mestih in takoj plačajte! Prednost imajo člani društva, v primeru prostih mest, se izleta lahko udeležijo tudi drugi, ki imajo plačano članarino PZS.

Pisarna na Cigaletovi 10 je odprta: torek od 15:00 do 17:00 in petek od 9:00 do 11:00.

Podrobnejše informacije daje vodja izleta.

Pripravi za tisk