PD Pošte in Telekoma Ljubljana

English
Navigacija
Poštarski dom na Vršiču
Zima na Vršiču
Okno v Prisojniku
Planike
Jesen na Vršiču
Ruska kapelica
Ajdovska deklica
Dom je ODPRT

Osnovni podatki

Predstavitev

PLANINSKO JAMARSKI ODSEK Z ETNOLOŠKO SEKCIJO

Odsek skrbi za dve društveni obhodni poti:

»Pot slovenskih legend«  (PSL)

Pot ima 32 izletniških točk, ki so razpršene po celotni Sloveniji in obiskuje kraje, kjer še živi ustno izročilo o nenavadnih dogodkih iz preteklosti. Večinoma so lahko dosegljive, tako da je obhodnica primerna tudi za malo manj mlade pohodnike. Poleg dnevnika za odtis kontrolnih žigov, so v Vodniku po Poti Slovenskih legend Rada Radeščka tudi opisi vsake kontrolne točke in sosednih zanimivosti.

Vodnik PSL ni več na voljo.

»Poštarska jamska pot«  (PJP)

PJP je speljana po vsej Sloveniji ter vključuje različne kraške pojave in naravne znamenitosti. Posodobljena pot obsega 28 kontrolnih točk, ki so navedene v dnevniku za odtis kontrolnih žigov. Opisi Rada Radeščka v knjigi "Vodnik po poštarski jamski poti" še vedno veljajo za večino kontrolnih točk PJP. Podatke o novih kontrolnih točkah pa posredujejo skrbniki žigov na terenu. Priporočamo udeležbo na naših vodenih izletih. Spust v nekatere jame organiziramo v dogovoru z jamarskimi vodniki.

Obe poti imata sedem skupnih točk. Pot ni časovno omejena. Vodnike in dnevnike lahko kupite v pisarni našega društva ali pri poverjenikih Planinskih skupin Pošte in Telekoma. Vodnik PSL ni vec na voljo.
Izpolnjene dnevnike je treba dostaviti na naslov društva, uspešnim pohodnicam in pohodnikom pa po pošti pošljemo priznanje in spominsko znacko.

OPOZORILO:

Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki morajo pri uporabi planinskih poti ravnati odgovorno do sebe in drugih tako, da ne ogrožajo ali poškodujejo sebe ali drugega. (5. člen Zakona o planinskih poteh).


V svoje vrste vabimo članice in člane, ki so pripravljeni aktivno sodelovati pri našem delu.

Pridružite se nam in pomagajte k uspešnemu delovanju Planinsko jamarskega odseka!

VODSTVO ODSEKA:

FUNKCIJA:

TELEFON:

E-POŠTA:

 

Načelnik PJO

 

 
 

Namestnik

 

 


Pot Slovenskih legend (PSL) in Poštarska jamska pot (PJP) .